Last van (fysieke) klachten op je werk?

Met enkele aanpassingen creëeren we weer een optimale werkplek

Wanneer iemand binnen de werkplek niet op een zodanige manier functioneert als dat het zou moeten en daardoor last heeft van fysieke klachten, biedt een werkplekonderzoek oplossing.

Wat is een werkplekonderzoek?

Bij een werkplekonderzoek wordt er door een bedrijfsfysiotherapeut op de werkplek gekeken naar aanpassingen waarmee de werknemer beter in staat is om zijn of haar werk te verrichten. De werkplek wordt onderzocht op de ergonomie (zoals houding en comfort), de fysieke belastbaarheid van de werknemer en daarnaast hoe de werknemer omgaat
met de werkdruk. Met als doel om deze werkplek weer zo optimaal mogelijk te maken.
En daarmee ook de werkbeleving van de werknemer.

Hoe werkt een werkplekonderzoek?

Om het werkplekonderzoek uit te voeren komen we fysiek langs op locatie van de werkplek. Bij een kantoorfunctie is dit al snel een bureau werkplek. Een werkplek kan ook in een fabriek zijn of op een werkplaats waar medewerkers de werkzaamheden verrichten.

Allereerst gaan we in gesprek met de werknemer om meer te horen over de fysieke klachten en werkbelasting. Vervolgens wordt de werkplek in kaart gebracht. Nadat we een volledig beeld hebben van beide kanten brengen we ons advies uit.

Het uitgebrachte advies leveren we aan bij de werkgever die de adviezen in de praktijk brengt.

Hoelang duurt een werkplekonderzoek?

In de meeste gevallen is een werkplekonderzoek binnen een uur afgerond. In veel gevallen kan de werkplek direct ter plaatse aangepast worden met de nodige instructies. Eventuele nieuwe benodigdheden zoals nieuw materiaal wordt later verzorgd door de werkgever.

Benieuwd naar de mogelijkheden?