Twijfels over een tweede spoor re-integratie?

Een haalbaarheidsonderzoek geeft duidelijkheid en onderbouwing

Heeft een zieke of uitgevallen medewerker weinig tot geen benutbare mogelijkheden, waardoor het opstarten van een tweede spoor re-integratie onnodig lijkt? En ben je benieuwd of je hiervoor je juiste onderbouwing hebt? Hierin kan het onderzoeken van de mogelijkheden door een arbeidsdeskundige van toegevoegde waarde zijn. Accuraat helpt werkgevers hier graag bij.

Wat is een haalbaarheidsonderzoek?

Een haalbaarheidsonderzoek is er om te onderzoeken of er perspectief op passend werk is voor de zieke medewerker. Het haalbaarheidsonderzoek geeft een goed beeld van het perspectief op werk en zorgt voor het goed afdichten van het verzuimdossier wanneer er geen of zeer beperkte mogelijkheden zijn.

De arbeidsdeskundige geeft door middel van een rapportage een objectief en onafhankelijk oordeel over de re-integratiemogelijkheden van de werknemer. Hiervoor analyseren we de situatie en geven daar een helder advies over. Na oplevering van de rapportage blijven we vanzelfsprekend beschikbaar voor uitleg en ondersteuning.

Veel voorkomende redenen voor een haalbaarheidsonderzoek

  • Onduidelijkheden over het aanwezig zijn van re-integratiemogelijkheden;
  • Overweging van het stopzetten van de re-integratie inspanningen;
  • Onderbouwing van een vervroegde WIA aanvraag

Twijfel je als werkgever of ben je niet zeker over of het wel voldoende onderbouwd is om als werkgever te zeggen “er zijn geen mogelijkheden”? een haalbaarheidsonderzoek geeft hierover een goede onderbouwing voordat de aanvraag naar het UWV gestuurd wordt. Dat bespaart je als werkgever en zieke werknemer een hoop frustratie en energie.

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek: