Medewerkers last van (fysieke) klachten op het werk?

Met enkele aanpassingen weer een optimale werkplek creëren

Wanneer iemand binnen de werkplek niet op een zodanige manier functioneert als
dat het zou moeten, biedt een werkplekonderzoek oplossing. Accuraat helpt werkgevers hier graag bij.

Wat is een werkplekonderzoek?

Bij een werkplekonderzoek wordt er door een bedrijfsfysiotherapeut op de werkplek gekeken naar aanpassingen waarmee de werknemer weer beter in staat is om zijn of haar werk te verrichten. De werkplek wordt onderzocht op de ergonomie (zoals houding en comfort) en de fysieke belastbaarheid van de werknemer. Met als doel om deze werkplek weer zo optimaal mogelijk te maken. En daarmee ook de werkbeleving van de werknemer. Daarnaast kijken we ook altijd naar zaken als werkdruk en grenzen stellen.

Hoe werkt een werkplekonderzoek?

Om het werkplekonderzoek uit te voeren komen we fysiek langs op locatie. Bij een kantoorfunctie is dit al snel een bureau werkplek. Een werkplek kan ook in een fabriek zijn of op een werkplaats.

Allereerst gaan we in gesprek met de werknemer om meer te horen over de fysieke klachten en werkbelasting. Vervolgens wordt de werkplek in kaart gebracht. Nadat we een volledig beeld hebben van beide kanten brengen we ons advies uit.

Het uitgebrachte advies leveren we aan bij de werkgever die de adviezen in de praktijk kan brengen.

Hoe lang duurt een werkplekonderzoek?

Bij de meeste gevallen is een werkplekonderzoek binnen 1,5 uur afgerond. In veel gevallen kan de werkplek middels de adviezen direct ter plaatse aangepast worden. Eventuele hulpmiddelen kunnen dan later verzorgd worden door de werkgever.

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek: